onsdag 21 maj 2008

Mer om EFT

Gary Craig är Ingenjör och NLP-Master practitioner och står bakom EFT (Emotional Freedom Techniques). EFT behandlar de komponenter i hälsa och beteende som påverkas av din livskraft (meridianenergiterapi). Metoden har befriat tusentals människor från känslomässig och fysiska blockeringar och EFT passar dessutom mycket bra att arbeta med i grupp (Borrowing Benefits).

Det är en utmärkt metod för att riva de hinder som står i vägen för dina mål och för ett rikare liv. EFT används idag av psykologer, hypnoterapeuter och terapeuter över hela världen.

EFT omtalas ibland som psykologisk akupressur - en kombination av akupressur och samtalsterapi med rötter i Traditionell Kinesisk Medicin (TKM) och västerländsk psykologi.
Din EFT-terapeut eller du själv "knackar" med fingrarna på bestämda akupunkturpunkter (14 stycken i grundutförandet) och uttrycker i ord ditt problem (utgångsfras resp. påminnelsefras). Detta stimulerar kroppens energisystem, där "störningen" sägs ligga, och energisystemet korrigeras varefter det känslomässiga eller fysiska problemet kan lämna dig.

EFT – teori enligt Gary Craig

”Orsaken till ALLA obehagliga känslor är ett avbrott i kroppens energiflöde”

Och så här uppkommer en obehaglig känsla:


1) en obehaglig tanke eller störande minne, orsakar

2) en störning eller kortslutning (zzzt) i kroppens energisystem, som ger upphov till

3) den obehagliga känslan


EFT har visat sig vara mycket effektiv på annars "olösliga" problemområden. Ofta ger EFT mycket imponerande resultat och är därmed ett betydelsefullt tillskott till framtidens medicin.
Kontakta oss på Regnum och få framgångsrika fallbeskrivningar inom:

Beroenden, fobier, stress, rädsla, ilska, sorg, ångest, depression, ätstörningar, smärtsamma minnen/händelser/trauma, PTSD, dåligt självförtroende, prestationsångest, svårigheter att förverkliga mål, psykosomatiska (känslomässigt orsakade) symtom som kronisk värk,migrän/huvudvärk, spänningstillstånd, andningssvårigheter osv.

Med vänlig hälsning
Sofia Olsson – Regnum

PS. Mer information om EFT i grupp i ett senare inlägg.

Inga kommentarer: